Wachten op God

‘Wachten op God’. Te midden van alles wat er speelt in ons leven, onze gemeente en onze stad willen we ons oefenen in een leven in afhankelijkheid van God. Wij geloven dat Hij handelend aanwezig is in ons bestaan. Sterker nog: we geloven dat zijn handelen allesbepalend is. Het is alleen een hele kunst om oog te krijgen voor wat Hij doet en voor de manier waarop Hij komt – ook concreet in ons leven, hier en nu.

In deze verdiepingsserie lezen we een aantal Bijbelverhalen die zich afspelen rond het ochtendgloren. Juist in de vroege schemering, wanneer de eerste lichtstralen de wereld doen ontwaken, blijkt in de Bijbel een moment waarop het gebeurt, waarop God zichtbaar wordt.

De monnik Thomas Merton was dagelijks getuige van dit eerste licht. Hij schrijft daarover: ‘Het eerste getjirp van de ontwakende vogels: le point vierge – het maagdelijke punt – van de dageraad, een moment van ontzag en onuitsprekelijke onschuld, wanneer de Vader in stilte hun ogen opent en zij tot Hem spreken en zich afvragen of het al tijd is om te “zijn”. En Hij zegt hun “Ja”. Dan worden ze een voor een wakker en beginnen te zingen.’

Al lezend, wachtend op de morgen, hopen we als Noorder dat mee te maken. Dat we God mogen ontvangen, zodat we leven in zijn licht!

1 september, Wachten op de morgen, ds. Johan Visser

15 september, Wachten in gevecht, ds. Dick Wolters

22-9            Gen 19                 Wachten op het oordeel          Johan

6-10            Joh 21                  Wachten tijdens het ploeteren          Johan

20-10          Ruth 3                  Wachten in actie                     Johan

6-11            Hand 12      Wachten in gebed                   Dick

17-11          Jes 58          Wachten voor obstakels           Johan

1-12            Hand 27      Wachten door te vieren           Dick

22-12          Op 22          Wachten op het Licht                        Johan

 

Related Posts

Leave a Reply